Masthead header

Äppel- och mandelmuffins

Appel- och mandelmuffins

Ingredienser till 20 medelstora muffins
muffinsformar av amerikans typ, mellanstora
250 g smör
8 dl vetemjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
Finrivet skal av 1 citron
4 dl mjölk
2 stora ägg

Fyllning
150 g finriven mandelmassa
1 – 2 stora äpplen

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och rivet citronskal i en bunke.
  3. Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en annan bunke. Vispa ihop det lätt.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen. Blanda samman.
  5. Ställ ut pappersformarna på en plåt, använd gärna muffinsplåt.
  6. Fyll smeten till 2/3 i formarna.
  7. Fördela hälften av den rivna mandelmassan i formarna.
  8. Skala äpplet och skär det i tunna klyftor. Har du ett stort äpple så kan man dela varje klyfta i hälften.
  9. Stick ner några klyftor/bitar i varje muffins.
  10. Strö över resterande mandelmassa.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän