Masthead header

Mumsig müsli

Den underbara Mia Öhrn har lagt ut ett recept på hemgjord müsli som jag direkt gjorde.

Men som vanligt så gjorde jag om receptet något. Yngsta herr bagare är allergisk mot hasselnötter så det fick bli mandel istället. Jag är inte så förtjust i kokos, så det tog jag nästan inget av alls. Sen slängde jag i lite linfrö för magen och lite ekologiskt råsocker för själen. Aprikoser hade jag inga hemma så istället fick det bli torkad melon, torkad ananas och torkade jordgubbar som pricken över i.

 


 

4 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl kokosflingor
1 dl linfrö
100 g mandel
2 msk matolja
2 msk flytande honung
2 msk ekologiskt råsocker
1,5 dl vatten
2,5 dl torkade jordgubbar, torkad melon och torkad ananas

Mät upp havregryn, grahamsmjöl, vetekli och kokosflingor i en stor bunke och blanda om.

Hacka mandeln grovt och rör ner i bunken.

Tillsätt matolja, råsocker, honung och vatten och rör ihop till en smulig massa. Häll ut blandningen i en stor långpanna. Rosta müslin i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Rör runt i blandningen var 5e minut så att den blir jämnt rostad.

Låt svalna, hacka frukt och bär grovt och blanda ner. Låt gärna müslin stå framme och torka över natten. Förvara torrt.

 

 

Njuut!

– Annelie –

 

Mias originalrecept finns HÄR.

Linda - Cupcakefluffan - 22 maj, 2011 - 21:30

Så gott med hemmagjord müsli :-)

Sannas Goda - 27 maj, 2011 - 08:08

Hemmagjord musli är himla gott! Lite lyx på morgonen =)

Rebecka - 27 maj, 2011 - 18:53

MUMS! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. http://www.cupcakeshop.se :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän