Masthead header

Vinbärsgrottor med glasyr

En perfekt sommarkaka som kan varieras med olika sorters sylt eller marmelad.

 

200 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
270 g vetemjöl
röd vinbärssylt

Glasyr
1 – 1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten

Vispa smör, socker och vaniljsocker vit och pösigt.
Tillsätt mjöl och vispa ihop till en deg.
Dela degen i två delar och rulla varje bit till en 5 cm tjock rulle på lätt mjölat bakbord.
Skär varje rulle i åtta bitar och lägg dem i små pappersformar med snittytan uppåt.
Gör en grop i varje kaka och fyll den med sylt.
Grädda mitt i ugnen (180 grader.) i ca 15 minuter.

Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över kakorna.

Njuut!

– Annelie –

 

Receptet kommer från början från Allt om Mat.

Maria - 12 juni, 2011 - 17:34

Ser jättemumsiga ut :)

Sabina - 12 juni, 2011 - 21:01

Det lät underbart gott! Jag brukar göra med hallon i, det klassiska. Dock har jag inte ens tänkt tanken att man kan variera sylt i. Tack så hemskt mycket för idéen :D

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän