Masthead header

Ketchup

Den här ketchupen var fantastiskt god och kommer definitivt finnas som tillbehör på många grillkvällar hemma hos mig.

5 mogna röda tomater
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl farinsocker
1 msk worcestersås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skålla och skala tomaterna och skär dem i bitar.
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och sjud i 20 minuter.
Mixa i en matberedare eller med en mixerstav tills den är slät.
Häll upp i glasburk och låt svalna innan du förvarar den i kylen.
Den är hållbar i flera veckor i kylskåp – om den inte är slut innan dess ;)

Njuut!
– Annelie –

 

Receptet kommer från Allt Om Mat

Maria - 13 juni, 2011 - 19:36

Det låter som en himla god ketchup :O)

Linda - Cupcakefluffan - 13 juni, 2011 - 19:53

Såg det receptet i tidningen och har tänkt testa det så fort jag köpt hem mer tomater

Erica - 1 augusti, 2011 - 00:08

hej vart kan man hitta worcestersås?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän