Masthead header

Snyggt salt

De här olika saltsorterna kommer snart att få följa med mig hem i kassen från affären. Såååå snygga och förhoppningsvis goda.

Hawaiian Red SaltHawaiian Red Salt är ett havssalt från Stilla havet där den röda leran från havsbottnen färgat saltet exotiskt rött och gett det en viss jordig mättad sälta. Hawaiian Red Salt förgyller fisk och skaldjur, bröd, pasta, ljust kött och kyckling.

Himalaya Pink SaltHimalaya Pink Salt är ett mineralrikt bergssalt som anses vara världens renaste. Det innehåller över 80 grundämnen, däribland järn som gett den fina rosa färgen. Himalaysaltet har en mild aromatisk smak med finkornig struktur. Det passar i stort sett till all matlagning.

Smoked Sea SaltSmoked Sea Salt är ett kraftfullt havssalt från Stilla Havet. Saltet har fått sin vackra brunsvarta färg och fina röksmak efter att långsamt blivit rökt över alved. Saltet förhöjer smaken såväl på allt grillat som på skaldjur, fisk, äggrätter, kyckling och kött.

White Flake SaltWhite Flake Salt är ett bländande vitt flingsalt från Medelhavet. Det är naturligt rikt på mineraler och helt fritt från tillsatser. Det vackra och spröda saltet är en fröjd för öga och gom och blir ett dekorativt och gott inslag på all slags mat, framförallt på färgstarka grönsaker, bröd och mörkt kött.

Text och bild kommer från Santa Maria.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän