Masthead header

Hamburgerbröd

Mumsiga hemgjorda grillade hamburgare, hembakt hamburgerbröd och hemgjord ketchup m.m. bjöd vi min bror, svägerska och deras lilla son på när de kom över senast.

 

 

1/2 pkt jäst
3 msk havssalt
1 dl surdeg
8 1/2 dl vatten
18 dl mjöl

Lös upp jästen i saltet och lite av det ljumna vattnet.
Häll i surdeg, allt mjöl och resten av det ljumna vattnet.
Blanda degen tills den blir genomarbetad . Degen skall vara kladdig.
Låt degen jäsa under bakduk på en varm plats i 2 timmar.

Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Dela upp degen, utan att knåda, till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna). Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Pensla eller spaya bröden med vatten och strö över en blandning av havssalt och sesamfrön. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen – fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen så att det fräser till.

 

 

Njuut!

– Annelie –

Originalreceptet utan surdeg är Per Morbergs och finns HÄR.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän