Masthead header

Mandelmassa

Det här rekommenderar jag alla att testa nästa gång du ska baka med mandelmassa. Jättegott och enkelt – om man äger en assistent eller mixer.

250 gram skållade mandlar
250 gram strösocker
äggvita tills det går ihop

Skålla och skala mandlarna och kör dem i en assistent/mixer till de är helt finmalda.
Fortsätt att mixa och häll i socker – lite i taget – och kör i ca 10 minuter tills allt socker finfördelat sig med mandeln.

Eftersom jag har en ganska liten assistent hällde jag över mandelmassan till min Kitchen Aid och vingen när jag tillsatte äggvitan. Även här är det liiiite i taget tills man ser att det går ihop och ser ut som mandelmassa. Jag behövde inte ens 1 äggvita för att det skulle gå ihop så var försiktig.

Förvara i kylskåp i en plastpåse. Hållbart ett par veckor – om det inte tagit slut innan dess! ;)

Njuut!

– Annelie –

Linda - Cupcakefluffan - 21 juli, 2011 - 21:26

Brukar med göra egen mandelmassa, fast jag gör det ännu enklare för mig och kör med mandelmjöl :-)

Annelie - 22 juli, 2011 - 07:51

Har kikat efter mandelmjöl, men inte hittat. Var köper du ditt? //Annelie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän