Masthead header

Äppel- och kanelmuffins

 Äppelmuffins

ÄPPEL- OCH KANELMUFFINS
Ingredienser till 15 stora muffins
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
äpplen, gärna olika sorter
½ tsk kanel
1 msk socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader)
  2. Ställ ut amerikanska muffinsformar av mellanstorlek. Gärna i en muffinsform.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  4. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en bunke. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
  5. Häll smeten i formarna, nästan helt upp.
  6. Skala, kärna ur och klyfta äpplena i ganska tunna skivor. Stoppa ner äppelklyftor i muffinsarna.
  7. Strö över kanel och sockerblandningen.
  8. Grädda mitten i ugnen i ca 20 minuter.

Ät de gärna varma med marsansås eller glass.

Äppelmuffins

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän