Masthead header

Fyrkantiga kokosbollar

Ingredienser till ca 20 stycken rutor
2 dl kokos
1 msk gelatinpulver
3 msk vatten
5 dl strösocker
1 dl vatten
2 äggvitor
1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rosta riven kokos i en stekpanna.
  2. Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund.
  3. Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.
  4. Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker.
  5. Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna. Häll i smeten och strö på resten av kokosen.
  6. Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen.
  7. Skär i bitar och servera.

Om du vill så kan du doppa de skurna bitarna runtom i smält choklad och ev även doppa dem i kokos efteråt.

Receptet kommer från Buffé nr 12 2003

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän