Masthead header

Pepparkakscheesecake

Ingredienser
ca 25 pepparkakor
75 g smält smör
800 g philadelphiaost
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 10 pepparkakor

Glasyr
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
några pepparkakor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn 10% lägre)
    Kör cirka 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  2. Rör ihop philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rörtill en slät smet.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  4. Häll hälten av smeten i formen. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills kakan stelnat något. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  6. Blanda på serveringsdagen ihop glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Receptet kommer från Mama nr 13 2007 och kommer att finnas på julens fikabord speciellt för min svägerska ;-)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän