Masthead header

Glögg- och pepparkaksbollar

Ingredienser
200 g pepparkakor
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg

Att rulla i
100 g ljus choklad
ca 10 pepparkakor
2 msk kakao

Gör så här

  1. Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg.
  2. Rulla bollarna i lagom storlek och ställ kallt.
  3.  Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Krossa pepparkakor i mixer/matberedare eller mortel.
  4. Blanda pepparkakssmulorna med kakao på en tallrik.
  5. Rulla bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkaksmulorna som blandas med kakaopulver och ställ svalt på ett smörpapper.

Receptet kommer från www.ogon.nu och kommer finnas på vårt godisbord julen 2007.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän