Masthead header

Praliner med apelsinganache

Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu.

Jag började med att måla, skvätta och dutta i ätbar guldfärg i formarna som sedan fick stå åt sidan när jag gjorde fyllningen.

FYLLNING
1 dl vispgrädde
1-2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk apelsinskal (var noga så du inte får med något vitt från skalet)
100 g mörk god choklad
Cointreau efter tycke och smak

Smält chokladen i uppvärmd grädde smaksatt med juice, skal och Cointreau.

När fyllningen var klar så gjorde jag pralinskalet.

Jag använde mörk Callebaut-choklad som jag tempererade efter konstens alla regler. Hällde choklad i formarna, ställde in dem 10 sekunder i kylen innan jag vände dem på ett droppgaller. Låt stå tills de droppat ur (spar chokladen som droppat ur) och vänd dem och ställ i kyl ca 30 minuter. Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen. Skrapa av chokladen noggrant – så det endast är choklad på pralinernas bottnar.

Låt stelna och vänd ur pralinerna.


Njuut!

– Annelie –

Johanna - 21 november, 2011 - 11:51

Wow….vilka snygga å säkert supergoda åxå. Kul att du har kommit igång igen.

Kram

Matias Zakrisson - 5 december, 2011 - 09:20

Sjukt snygga praliner! Jag vill oxå kunna göra sånna! Hur svårt är de här med att temperera choklad?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän