Masthead header

Saffranstryffel

Ingredienser till ca 20 kulor
200 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
½ kuvert saffran
1 msk honung
25 g smör
½ tsk cognac
florsocker

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
  3. Häll gräddblandningen över chokladen och låt stå någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt krämen stelna i kylen.
  4. Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla den till en slät kula.
  5. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på. Ställ in tryfflarna i kylskåpet.

Receptet kommer från Mama nr 13/2007 och kommer både att finnas på godisbordet 2007 och inslagna i paket.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän