Masthead header

Mjuk chokladkola

Ingredienser till ca 60 st
50 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då.
  2. Kolan är klar när termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet, Se nedan. Koktid ca 20 min i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten. Ta grytan från värmen.
  3. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält.
  4. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara kallt.

Receptet kommer från Arlaköket nr 5 2003 ch kommer finnas på godisbordet 2007.

Kulprovet
Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän