Masthead header

Apelsintryffel

Ingredienser till 24 stycken
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör

Mandeltäcke
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
  3. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin.
  4. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen.
  5. Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
  6. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor.
  7. Förvara kallt.

Receptet kommer från Arlaköket nr 5 2003 och kommer finnas på godisbordet julen 2007.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän