Masthead header

Sockerkaka med chokladrippel och ganache

När jag fyllde år i början av december fick jag flera önskade bakböcker att baka ur och bara lääääsa och gotta sig i. Älskar att läsa och bläddra fina och bra bakböcker.

Lyckas med choklad av Magnus Johansson var en av böckerna på önskelistan som jag fick och där ur har jag redan bakat två olika kakor, och fler lär det definitivt bli! Förutom kakor så finns det både många mumsiga desserter och läckra praliner att gotta sig med.

Först ut var den här:

 

En mjuk kaka med chokladrippel och smak av apelsin täckt av en ljuvlig ganache.

 

 

Ganache
150 gram mörk choklad
150 gram vispgrädde
25 gram honung
(ev smaksättning)

Hacka chokladen.
Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Rör ända tills massan är slät.
Låt stå i rumstemperatur ett par timmar eller över natten.
Värm ganachen i vattenbad tills den är rinnig och häll över kakan.

Njuut!

– Annelie –

Katarina - 16 december, 2011 - 10:46

Ser helt ljuvligt gott ut!

Sanja "Bakakuten" - 19 december, 2011 - 08:56

Men himmel vad gott! Ser helt ljuvligt ut!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän