Masthead header

Lingonparfait på pepparkaksbotten

En perfekt liten dessert i kombination med andra små, eller på som en del av en dessertbuffé kanske. Kan göras i större form också och skäras i bitar. Praktiskt eftersom man kan göra den i förväg.

Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Snabb cheesecake med passionsfrukt och lime.

10 portioner

4 äggulor
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl rårörda lingon
2 dl frysta lingon
3 dl vispgrädde
15-20 pepparkakor
35 g smör

 Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda ner rårörda lingon och 1,5 dl lingon.
Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet.
Häll ner i muffinsformar av bättre styvare kvalitet. Ställ formarna i frysen ca 1 timme.

Mixa pepparkakor och smör.
Ta ut parfaiten och lägg ett lager med pepparkakssmulor överst på parfaiten. Platta till så det blir en slät botten.
Låt sedan frysa ca 3-4 timmar.

Veckla ut formarna och vänd uppochner på ett fat.
Dekorera med lingon.

Njuut!

– Annelie –

Sabina tårtgalen - 5 januari, 2012 - 12:38

Låter gott jag gillar di på Facebook med. Min grupp står på min sida

Christer - 7 januari, 2012 - 00:45

VIlken bra bakblogg du har med fina bilder och spännande recept. Tack för länken till min blogg:)

Matias Zakrisson - 7 januari, 2012 - 10:55

Härmar Christer och tackar för länk. Vet vars jag ska in och kika då och då när sockerbak står för dörren. Måste försöka skära ned på socker pga diabets, men Lingonparfait lät ju nyttigt :-P

Annelie - 7 januari, 2012 - 11:05

Tack Christer och Matias!
Vilken härlig start på dagen med besök av er båda!
:)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän