Masthead header

Pannacotta med kanelfrästa äpplen

En jättegod liten dessert som man kan servera med andra små desserter, eller på buffébordet. Kan göras i större formar eller glas. Även den här kan man göra i förväg – förutom äpplena som steks strax före serveringen.

Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Lingonparfait på pepparkaksbotten samt en Snabb cheesecake med passionsfrukt och lime.

6 små portioner

1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 vaniljstång av bra kvalité
1 tsk kanel

Äppelfräs
2 äpplen – gärna svenska
Råsocker
Smör
Kanel

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vispgrädde, socker, kanel, vaniljfrön och stång.
Låt vila några minuter innan du tar upp stången.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen.
Häll upp i formar och ställ i kylen tills det är dags att servera dem.

Strax före serveringen
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar.
Stek dem i lite smör, råsocker och kanel tills de är mjuka.
Låt svalna några minuter innan du lägger upp äpplena på pannacottan och serverar.

 

Njuut!

– Annelie –

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän