Masthead header

Snabb cheesecake med lime och passionsfrukt

Här kommer den tredje desserten i min trio. Den här är den syrligaste av de tre och den som kanske passar bäst att äta sist. Vill man ha den sötare kan man öka på mängden florsocker i smeten.

Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Lingonparfait på pepparkaksbotten.

 

8 små portioner

2 dl creme fraiche
200 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker (inte vanillin!)
2-3 msk florsocker
3 passionsfrukter
1 lime, både saften och skalet
8 digestivekex

Garnering
2 passionsfrukter
limezest

Vispa ihop creme fraiche och philadelphiaost så det blir en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker, florsocker och limeskal.
Tillsätt till sist limesaft och passionsfrukterna.

Smaka av och ha i mer florsocker om du vill ha smeten sötare.

Krossa digestivekexen fint och varva sedan digestivekex och röran i små glas.
Avsluta med lite  passionsfruktsröra och toppa med limezest och passionsfrukt.

 

Njuut!

– Annelie –

Sabina tårtgalen - 9 januari, 2012 - 12:00

Gott de låter

Jenny - 9 januari, 2012 - 14:16

Låter jättegott. Men om jag vill använda vaniljpulver istället för vaniljsocker, tror du det är samma mängd då?

Emma - 10 februari, 2012 - 16:13

Är det ens någon skillnad på vaniljsocker och vanillinsocker och i så fall vad? :)

Annelie - 11 februari, 2012 - 09:54

Vaniljsocker är det äkta naturlig vanilj i medan det i vanillinet är konstgjord vanilj, gjord på kemisk väg. Köp aldrig vanillin är mitt råd.

Allra bäst är ju om du gör eget vaniljsocker med vaniljstång. :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän