Här kommer den tredje desserten i min trio. Den här är den syrligaste av de tre och den som kanske passar bäst att äta sist. Vill man ha den sötare kan man öka på mängden florsocker i smeten.
Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Lingonparfait på pepparkaksbotten.
8 små portioner
2 dl creme fraiche
200 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker (inte vanillin!)
2-3 msk florsocker
3 passionsfrukter
1 lime, både saften och skalet
8 digestivekex
Garnering
2 passionsfrukter
limezest
Vispa ihop creme fraiche och philadelphiaost så det blir en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker, florsocker och limeskal.
Tillsätt till sist limesaft och passionsfrukterna.
Smaka av och ha i mer florsocker om du vill ha smeten sötare.
Krossa digestivekexen fint och varva sedan digestivekex och röran i små glas.
Avsluta med lite passionsfruktsröra och toppa med limezest och passionsfrukt.
Njuut!
– Annelie –
Gott de låter
Låter jättegott. Men om jag vill använda vaniljpulver istället för vaniljsocker, tror du det är samma mängd då?
Är det ens någon skillnad på vaniljsocker och vanillinsocker och i så fall vad? :)
Vaniljsocker är det äkta naturlig vanilj i medan det i vanillinet är konstgjord vanilj, gjord på kemisk väg. Köp aldrig vanillin är mitt råd.
Allra bäst är ju om du gör eget vaniljsocker med vaniljstång. :)