Masthead header

Amerikanska chokladmuffins

Amerikanska chokladmuffins
Ingredienser till 12-15 stora muffins

4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovt hackad mörk choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandas väl.
  4. Rör ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet. Rör inte för länge – då blir smeten seg.
  5. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4.
  6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Pudra gärna muffinsarna med florsocker när de svalnat något.

Malin och Antonia - 30 juni, 2008 - 10:40

Är det en stark och god choklad smak??

Ewa - 19 juli, 2010 - 00:00

Provbakade dessa häromdagen – härliga! Receptet med din bild finns nu i min receptpärm under namnet ”Annelies chokladmuffins”.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän