Masthead header

Apelsinsnitt

Den här kakan är godast nybakad.

Ingredienser till ca 20 stycken
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
ca 5 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl apelsinmarmelad

Garnering
1 uppvispat ägg
50 g hackad sötmandel

Gör så här

  1. Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägg, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg, enklast i matberedaren med knivbladet.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta, ca 25×40 cm.
  3. Bred apelsinmarmelad på mitten av kakan, men lämna en ca 4 cm bred kant på båda långsidorna. Vik långsidorna över fyllningen, men låt ca 10 cm av marmeladfyllningen vara synlig.
  4. Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över hackad mandel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200 graders ugn.
  6. Låt kakan svalna något och skär den i sneda 2 cm breda bitar.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän