Masthead header

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Igår blev min yngsta helt plötsligt ”megasugen” på efterrätt. Hon visste precis att det var paj hon ville ha och att hon ville göra den själv!

Elise, som oftast kallas för Lilla Skräpet, är lite som Lotta på Bråkmakargatan och ”kan allt!” enligt henne själv. Oftast så stämmer det och hon klarar det mesta hon bestämmer sig för att göra trots att hon är nyss fyllda 6 år.

Jag hjälpte till att väga och mäta, men resten gjorde hon helt själv.

 

Eftersom vi fikade sent så fick de obligatoriska bilderna vänta tills i morse, något som Lilla Skräpet nogsamt påminde mig om i morse så fort hon slagit upp ögonen. :)

 

 

Hon blev så suktad – som synes – att hon mumsade i sig den här biten som frukost strax efter vår lilla fotostund var slut.

 

 

Rabarber- och jordgubbssmulpaj – 26 cm pajform
200 gram smör
5-6 msk socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn

400 g rabarber
3-4 msk socker
200 g jordgubbar

Skär rabarbern i bitar och blanda med några msk socker. Använder du färska jordgubbar kan du pudra lite potatismjöl över dem så de inte vätskar sig så mycket. Vi använde frysta ekologiska den här gången och skippade det momentet.

Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna och rör till en smet.

Lägg rabarbern och jordgubbarna i en pajform och strö/klutta/bre över smuldegen.

Grädda i 200 grader i 15-20 minuter tills den fått fin färg.

Mumsa i er tillsammans med vaniljsås, grädde eller glass – eller som kidsen gjorde – valde alla tre. :)

 

Mums!!

– Annelie –

Katarina - 24 maj, 2012 - 11:11

Hur gullig är inte hon :)

Annelie - 24 maj, 2012 - 12:57

Ja, hon är söt det Lilla Skräpet! :)

Petra Sundberg - 31 maj, 2012 - 09:21

Jisses vad Lilla Skräpet blivit stor!

Annelie - 31 maj, 2012 - 09:52

Fort går det :) Hon fyllde 6 år i april och Elliot är 7 år.
Hon är liten i sin storlek, men inte i övrigt. Kan allt, vet allt och vågar allt! :)

Kram
– Annelie –

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän