Masthead header

Mjukt tunnbröd

Här hemma går det åt massor av ”rullmackor” just nu. Ganska dyra är de i affären så här ska bakas egna istället. 

Ingredienser till ca 20 kakor
1/2 paket (à 50 g) jäst
75 g smör
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkål
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10-11 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter.
  4. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  5. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar. Forma bitarna till släta bullar och kalva ut dem till tunna kakor.
  6. Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.

Receptet kommer från ICA.se

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän