Masthead header

Kladdkaka

Mängder av olika recept på kladdkaka finns det. Den här gjorde jag i helgen och jag gillade den massor. Tyckte kanske att den blev i tunnaste laget när jag tittade på den, men det gör inget för den blev ursmaskig. Hur enkel som helst eftersom man blandar ihop allt i kastrullen man smälter smöret i.

Vid originalreceptet står det att den räcker till 12-16 personer! för oss räckte den bara till 6 bitar.

Ingredienser till 1 tunn kaka
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  2. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.
  5. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
  7.  Servera med grädde eller glass och frukt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän