Masthead header

Kladdkaka på vit choklad

Ingredienser till 1 kaka, 8 bitar
200 g vit choklad
200 g smör
4 dl socker
300 g Kesella, 10%
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Garnering
200 g tinade hallon och blåbär
1 ½ msk florsocker
1 dl aprikospuré, Barnmatsburk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kant.
  2. Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikrovågsugn på låg effekt.
  3. Tillsätt smör och rör tills det smälter.
  4. Rör samman sockret och Kesellan till en slät smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskal- och saft.
  5. Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke.
  6. Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  7. Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän