Ingredienser till 1 kaka, 8 bitar
200 g vit choklad
200 g smör
4 dl socker
300 g Kesella, 10%
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Garnering
200 g tinade hallon och blåbär
1 ½ msk florsocker
1 dl aprikospuré, Barnmatsburk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kant.
- Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikrovågsugn på låg effekt.
- Tillsätt smör och rör tills det smälter.
- Rör samman sockret och Kesellan till en slät smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskal- och saft.
- Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke.
- Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
- Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.