Masthead header

Saffranskladdkaka

Idag det redan första advent! Känns som den här hösten (och sommaren för den delen) bara försvann i ett regn.
Men precis lagom till jul så kom den för många efterlängtade snön!

Varför inte tända det där första ljuset i adventsljusstaken och mumsa på en smaskig saffranskladdkaka…..

 

SAFFRANSKLADDKAKA
125 gram smör
100 gram vit choklad (hackad)
1 påse saffran
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1 dl mandelmassa (riven)
3 ägg

Sätt ugnen på 200° (180° i varmluftsugn).
Smöra och bröa en form (ca 24 cm) med avtagbar botten.
Smält smöret och låt den hackade chokladen smälta i det varma smöret.
Häll i saffranet.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smörblandningen och mandelmassan.
Tillsätt till sist äggen – ett i taget. Jag använde vingen till min Kitchen Aid.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter beroende på ugn och hur kladdig du vill att kakan ska vara.

Servera med vispad grädde toppad med lite kanel.

 

Trevlig första advent!!

– Annelie –

Katarina - 2 december, 2012 - 10:21

Låter som en bra plan! Ha en fin första advent!

Marja - 2 december, 2012 - 11:42

Åh, så gott med saffran i en kladdkaka :) perfekt att fira advent med!

Simone - 2 december, 2012 - 16:43

åh så smarrig de ser ut…älskar dina snöflingor på sidan,så juligt.

Receptbyrån - 7 december, 2012 - 15:00

Känns som det här passar perfekt till Lucia.

Littledessert - Recept & Webbshop - 8 januari, 2013 - 14:06

gott!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän