Masthead header

Ewas Cheesecake med björnbär

En riktig maffig cheesecake som är ovanligt vacker tack vare björnbären i fyllningen. Den är dessutom enkel att göra i matberedare.  

Ingredienser till 1 cheesecake på ca 12 bitar 
Botten
250 g digestivekex
100 g smör 

Fyllning 1
225 g halvtinade osockrade björnbär
600 g philadelphiaost
3 stora ägg
1 dl strösocker, 85 g 

Fyllning 2
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker 

Tillbehör
björnbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen.
  3. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen ca 5 min.
  5. Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stannat.
  7. Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera med björnbär eller servera dem bredvid.

Receptet har jag fått av Ewa.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän