En riktig maffig cheesecake som är ovanligt vacker tack vare björnbären i fyllningen. Den är dessutom enkel att göra i matberedare.
Ingredienser till 1 cheesecake på ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning 1
225 g halvtinade osockrade björnbär
600 g philadelphiaost
3 stora ägg
1 dl strösocker, 85 g
Fyllning 2
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Tillbehör
björnbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen.
- Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda botten i mitten av ugnen ca 5 min.
- Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stannat.
- Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera med björnbär eller servera dem bredvid.
Receptet har jag fått av Ewa.