Masthead header

Saffransbiscottis

De här är ett måste hemma hos oss under advents- och juletid.
Så himla goda och lätta att göra.

Saffransbiscottis

 

SAFFRANSBISCOTTIS

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i ca 1-2 cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Saffransbiscottis

Mumsa och njut! :)

Trevlig 1 december!
– Annelie –

Saffransbiscottis

(Originalreceptet kommer från Leila Lindholm, men är något ändrat av mig.)

Katarina - 1 december, 2012 - 14:49

De ser väldigt goda ut!

Simone - 1 december, 2012 - 21:23

åh dessa är favoriten här hemma,förra julen fick jag t.om göra 3 satser då de gick slut fort.
älskar dem,underbara bilder du fick till

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän