De här är ett måste hemma hos oss under advents- och juletid.
Så himla goda och lätta att göra.
SAFFRANSBISCOTTIS
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i ca 1-2 cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mumsa och njut! :)
Trevlig 1 december!
– Annelie –
(Originalreceptet kommer från Leila Lindholm, men är något ändrat av mig.)
De ser väldigt goda ut!
åh dessa är favoriten här hemma,förra julen fick jag t.om göra 3 satser då de gick slut fort.
älskar dem,underbara bilder du fick till