Masthead header

Äppelpaj

 Äppelpaj

Ingredienser till 1 stor paj, pajformens storlek ca 25 cm i diameter
200 g smält smör
6 msk socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4-6 röda äpplen, vi använder gärna Pink Lady

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i smöret.
  4. Skala, kärna ur och dela äpplet i lagom stora bitar.
  5. Lägg äpplena i formen och bred smeten över.
  6. Skjuts in i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.

Servera med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker, glass eller vaniljsås.

Ursprungsreceptet kommer från Vår Kokbok, Rabén & Sjögrens förlag

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän