Masthead header

Cupcakes med creem cheese frosting

Rosa cupcakes
Ingredienser till 10-14 stycken beroende på storlek
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk, 3%
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 – 200 g vit choklad efter tycke och smak, jag tycker själv att man aldrig kan äta för mycket choklad :-)

Frosting:
150-200 g philadelphiaost naturell, ej light
1-2 msk vaniljsocker
60 gram rumsvarmt smör
½ – 1 citron, saften
karamellfärg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. 

När muffinsarna är i ugnen är det dags att göra frostingen.

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i Philadelphiaosten.
  3. Smaka av lite då och då så att den är frisk och lite lätt syrlig och så att den inte bara smakar florsocker. Pytsa i mer ost, vaniljsocker och citron efter tycke och smak.
  4. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  5. Bred den på muffinsarna som fått svalna och garnera med strössel eller blommor

Ett tips är att alltid sätta formarna i en muffinsplåt. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Gula cupcakes

Grundrecepten kommer från Leila bakar. Men jag har ändrat rätt mycket i recepten, främst på frostingen som jag tyckte endast smakade florsocker om man följde hennes ingredienslista.

caro - 2 juli, 2008 - 20:35

hej :)

jättefina cupcakes :D

funderar över vart du har köpt alla dina fina formar? söker några roligare bakformar och vet inte riktigt vart jag ska leta.

tack på förhand, Caro :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän