Masthead header

Grahamsrutor i långpanna

Ingredienser till ca 24 stycken
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 g rumsvarmt smör
1½ tsk salt
2 msk honung
250 g kesella lätt
2 dl grahamsmjöl
ca 12-13 dl vetemjöl special

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en degbunke och häll över det fingervarma vattnet. Rör om så att jästen löser sig helt.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.
  3. Stjälp upp degen på en ca 30×40 stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så den täcker långpannan.
  4. Skär degen i rutor med en oljad vass kniv. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter tills de har fått fin färg och känns torra.
  7. Låt bröden kallna på galler under brödduk.

Receptet kommer från Hemmets Journal 16/2007.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän