Masthead header

Rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm 

Ingredienser till ca 4 portioner
300 g rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1-1½ dl socker
2 msk potatismjöl
Mjölk

Gör så här:

  1. Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
  4. Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna.

Servera med mjölk

Supergott och enkelt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän