Ingredienser till 1 paj / 6-8 port
75 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 ägg
2 äggulor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
7 dl riven ost, Kvibille Präst
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare.
Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Ställ formen i kylen ca 30 min.
Förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 min på 200 grader.
Vispa ihop grädde, ägg, äggulor, salt och peppar.
Rör ner osten i blandningen. Fördela den i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något.