Masthead header

Silltårta

Ingredienser till 1 tårta, ca 8 personer
1 paket stora, runda rallarhalvor

Fyllning
5 st ägg, kokta
4 st matjesfilé
100 g västerbottensost
2 st äpplen, t ex granny smith
2 st rödlökar
1 st gräslök, kruka
200 g kesella
200 g cream cheese, t ex philadelphiaost
2 msk pepparrot, riven
2 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering
1 dl kesella
1 st matjessillfilé
0,5 st rödlök
1 paket dill

  1. Gör så här
    Finhacka äggen. Skär matjessill i små tärningar. Riv osten och tärna äpplena. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.
  2. Blanda alla ingredienser med kesella, cream cheese, pepparrot och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Stansa eller skär ett hål i mitten av varje brödskiva. Bred fyllningen på en skiva, lägg på ytterligare en skiva och bred på fyllning.
  4. Lägg på locket och garnera med några klickar kesella, matjessill skuren i bitar, tunt skivad rödlök och några dillvippor.

Receptet kommer från www.alltommat.se

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän