Masthead header

Minipajer med cheddar och löjrom

Ingredienser till 24 stycken / ca 8 portioner vid en buffé
1 pkt krustader (24 st)
50 g cheddarost
½ kruka gräslök + lite till garneringen
½ kruka dill
2 ägg
3 msk vatten
1 krm salt
50 g löjrom
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ställ krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Finriv osten, finhacka gräslök och dill. Lägg det i krustaderna.
  4. Vispa ihop ägg och vatten, tillsätt salt och fördela i krustaderna.
  5. Grädda krustaderna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt svalna lite och toppa med en klick löjrom. Peppra och strö över 2 msk grovt klipt/skuren gräslök.

Det här är en av de små goda rätter och tilltugg som vi kommer att servera årets glöggmingel i början av december.
Receptet kommer från tidningen Laga Lätt 12/2008 – Bild kommer.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän