Masthead header

Miniscones med saffran och fikon

Ingredienser till 24 miniscones
8 torkade fikon klippta i småbitar
50 g smält smör
4 dl vetemjölj (240 g)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ msk flytande honung
1 påse saffran
2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka fikonen i bitar. Smält smöret.
  3. Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
  4. Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.
  5. Fördela degen i dubbla småbrödsformar ställda på en plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
  7. Låt sconsen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.

Sconesen bör ätas samma dag som de bakas, men går även bra att frysa.

Det här är en av de små goda rätter och tilltugg som vi kommer att servera årets glöggmingel i början av december.
Receptet kommer från tidningen Allt om mat Julspecial 2008.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän