Masthead header

Leilas saffransskorpor

 

Ingredienser till 35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel

 

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i ca 1cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Förvara torrt.

Njuut!
~ Annelie ~

Receptet kommer från Leilas bok ”A piece of cake” 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän