Masthead header

Saffranskola med kokos

Ingredienser
3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl kokos
2 påsar saffran á 1/2 g

Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om.
Fortsätt att koka utan omrörning till ”kulprovet” 120-125ºC.

Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten.

Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form ca 18×25 cm. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

Njuut!
~ Annelie ~

* Kulprovet
Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Går det bra att göra en kula så är smeten klar.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän