Masthead header

Plättar på risgröt och saffran

Ingredienser 4 portioner
1 förpackning risgrynsgröt (500 g)
1 tsk strösocker
1 påse saffran
3 ägg (storlek M)
ca 1 1/2 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Klicka ner risgröten i en bunke. Mortla socker och saffran. Rör ner detta i gröten tillsammans med äggen, ett i taget.
  2. Rör slutligen ner vetemjölet. Låt smeten vila en halvtimme, eller över natten i kylskåp. Tillsätt mer mjöl om så behövs.
  3. Klicka smeten i smörad plättlagg och grädda på båda sidor till gyllene plättar.
  4. Servera ljumma med sylt och vispad grädde, eller med björnbärsmarmelad och färska eller tinade björnbär till garnering, samt några färska blad citronmeliss.

Receptet kommer från Icakuriren.se och heter där Lusseplättar.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän