Masthead header

Rabarbermazzariner

Ingredienser till ca 20 bitar
3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
3 msk socker
125 g kallt smör
2 msk pressad citron

Fyllning:
350 g rabarber
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 citron, rivet skal
4 ägg
1 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1 dl florsocker ½-1 msk vatten

Gör så här:

  1. Blanda socker och mjöl i en matberedare. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa. Tillsätt citronsaften och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20×30 cm. (Jag la ett bakplåtspapper av teflon i botten.) Nagga pajbotten med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Ansa och skiva rabarbern tunt. Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa, smör och citronskal. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda bakpulver och mjöl och blanda ner i smeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern över smeten.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Känn med en provstica att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna.
  6. Glasyr: Blanda florsocker med vatten till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över kakan strax före serveringen och skär den i bitar.

Receptet kommer från Allt om Mat Festspeciel 2009

Lisa - 22 juli, 2010 - 10:51

Det här lät spännande. Har nog aldrig testat rabarber och mandelmassa i kombination förrut. Tror allt att jag måste testa ;-) Tack för receptet!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän