Masthead header

Citron- och fläderpaj

 
Foto: Ulrica Hållén http://www.fotografulrica.se/

Ingredienser till 1 paj

Pajdeg
2½ dl vetemjöl (150g)
1½ msk strösocker
125 g kallt smör

Fyllning
4 ägg
1 dl konc fläderblomssaft
½ dl vetemjöl (30g)
½ dl vispgrädde
1-2 citroner, finrivet skal

Pajdeg
Blanda mjöl och strösocker. Tillsätt smöret i bitar och hacka eller nyp ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Ställ i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 minuter.

Fyllning
Vispa äggen lätt.
Tillsätt flädersaften och vispa ner mjölet.
Vispa i vispgrädde och citronskal.

Häll smeten i det förgräddade skalet. Grädda ytterligare 10-12 minuter.
Fyllningen ska ha stannat, men inte vara helt genomgräddad.

Garnering
Röda vinbär, violer och vinbärsblad.

Njuut!
~ Annelie ~

Receptet kommer från Allt om Mat 10/2009, men är något ändrat av mig.

Kalasgott - 13 juni, 2010 - 21:30

Ser hemskt god ut! :) Den här pajen måste jag baka!

Glad sommar!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän