Sugarpaste
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig i vattnet så tillsätter du olja och sirap.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp den och knåda tills den är slät.
Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men ta hellre för lite florsocker än för mycket.
Förvara degen mörkt i en burk med tättslutande lock, vira även in degen i plastfolie och låt den vila i minst 1 dag innan du använder den. Degen håller i ca 1 månad.
~ Annelie ~
[…] på sugarpaste/SP finns HÄR. Recept på på fluff finns […]