Masthead header

Fluff

Lägg i 180-200g valfritt godis i en kastrull och häll i 3dl grädde.
Låt detta sedan smälta ihop på ganska låg värme, det får nämligen inte börja koka för då finns det risk för att det skär sig. Rör om ofta så att det inte bränns fast och när du är helt säker på att allt godis har smält samman med grädden så häller du över detta en en skål.
Sätt in i kylskåpet och låt stå där gärna över natten, det måste vara helt kallt innan du sedan vispar upp detta till en härlig fluff (är det inte tillräckligt kallt så finns det risk att den skär sig)!

Ska du göra fluff på godis som innehåller gelatin (tex, geléhallonfluff) så tar du endast 60-80g geléhallon och gör som ovan. Råkar den bli för fast när den kallnat i kylskåpet så är det bara att hälla i mer grädde.

(Receptet från Emelies godsaker).

~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän