Masthead header

Klassiska scones

7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram smör
3 dl mjölk

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smör i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Lägg hela degen på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut degen.
Skåra degen med en kniv till så stora bitar du vill att det ska vara.
Nagga kakorna med en gaffel.
Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Servera nygräddade och varma!
Njuut!

~ Annelie ~

Ann-Marie aka Jozebelle - 15 juni, 2010 - 17:26

Scones glömmer jag bort att jag kan göra, snabbt och enkelt! mumsigt med hallonmarmelad!

Kram
Ann-Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän