Masthead header

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Botten
75 gram smör
150 g pepparkakor, ca 35 stycken

Fyllning
250 gram vit choklad
75 gram mörk choklad
400 gram philadelphiaost
1 dl kesella
1 dl strösocker

Garnering
lingon

Smält smöret och mixa det med pepparkakorna.
Tryck ut i en form med avtagbar kant på 1 ½ – 2,liter.
Grädda botten i 175 grader varm ugn i 8-10 minuter.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och grovhacka den mörka.
Blanda philadelphiaost, kesella strösocker.
Tillsätta den smälta vita chokladen långsamt under ständig omrörning.
Blanda ner den hackade mörka chokladen.
Fyll formen upp till aknten och ställ svalt fram till serveringen eller frys och ta fram ca 1 timme före servering.
Garnera med lingon och servera.

Såååå himla gott!!

~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän