Masthead header

Påskkulor

Ingredienser till ca 25 kulor
300 g marsipan (inte mandelmassa)
rivet skal av 1 lime
gul hushållsfärg / karamellfärg
röd hushållsfärg / karamellfärg
3 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk glykos (köps i tub på Apoteket)

Gör så här

  1. Smaksätt marsipanen med limeskal och färga med några droppar gul hushållsfärg och 1 droppe röd för rätt nyans.
  2. Rulla små kulor av marsipanen, ca 2 cm. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper på.
  3. Koka socker, vatten, glykos och hushållsfärg (droppa 3 droppar gul och 1 droppe röd tills du får rätt nyans) till 145-155 grader. Mät med hushållstermometer*.
  4. Doppa kulorna** hastigt i karamellsmeten och ställ dem på plåten.
  5. Låt stelna och förvara i en burk med lock.

* Har du ingen hushållstermometer så gör kulprovet. Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Forma smeten till en liten kula, vill du ha den hårdare så koka lite längre.

** Jag spetsar mina kulor en och en på en grillspettspinne av trä för att inte riskera att bränna mig.

Kycklingar

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän