Masthead header

Lättbakad chokladtårta med apelsin

En kladdkaksvariant med både choklad och apelsin både i smeten och som dekoration.

Ingredienser till 4 personer
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 dl pärlsocker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 msk rivet apelsinskal
100 g blockchoklad

Tillbehör
1 apelsin skuren i filéer
zestat* apelsinskal
florsocker
lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ihop äggen, sockret och pärlsockret. Blanda ner vetemjöl, kakao och rivet apelsinskal.
  3. Rör ner det smälta smöret och häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
  4. Grädda i 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
  5. Smält chokladen i vattenbad och bred över kakan. Garnera med apelsinfiléer och pudra över lite florsocker. Avsluta med att zesta* lite apelsinskal över hela tårtan.

Servera med lättvispad vispgrädde.

* Zesta = Riva apelsinskal i smala långa snygga knorrar med ett zestjärn/ciseleringsjärn. Läs mer HÄR.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän