Masthead header

Solrosbröd

Känner att jag kanske fastnat bland solrosfröna – bakade ytterligare en variant under gårdagen.

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön ca 60 g
12 dl vetemjöl special

Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder.
Arbeta degen kraftigt med degkrokarna – den blir något lösare än annan bröddeg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt.
Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Njut ljummen med bregott och pålägg. Mums!

~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän