Masthead header

Solrosbröd med morot

25 g jäst
3 dl vatten
1½ tsk salt
1 morot
1 dl solrosfrön
1 dl grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, och solrosfrön och riv ner moroten. Arbeta in rågmjölet och så mycket av vetemjölet att degen släpper bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den ordentligt. Forma till en limpa och lägg i en smord och mjölad brödform. Jäs i ytterligare en halvtimme. Grädda i 25-30 minuter i 225 grader.

Sååå saftigt och gott. Det här kommer jag baka om och om igen!

Både recept och bild kommer från Teas blogg Söta Saker som jag jag både läser och inspireras massor av!

~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän