Masthead header

Rabarbermuffins med mandelfyllning

200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
75 g mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött eller mald kardemumma

Garnering
25 g (ca 1/2 dl) mandelspån

Gör så här

Skölj rabarbern och skär rabarbern i cm-stora bitar.
Smält smöret och tillsätt mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och råsocker pösigt med elvisp.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen.
Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt.

Riv mandelmassan på rivjärn.
Tillsätt matfett och kardemumma och rör till en smidig smet.
Lägg en liten ”klutt” eller en liten boll av mandelfyllningen i varje muffins och tryck till lite. 
Strö över mandelspån.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.
Låt dem stå kvar i muffinsplåten i några min innan de tas upp och får svalna på galler.

Njuuut!

~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän